Меню
Количка

Защо перфектната почивка започва с правилно подбрания куфар?Повечето пътуващи не знаят, че според различните авиолинии ръчният /чек-ин/ багаж има специфични изисквания на размерите.

Не позволявайте подобна бъркотия да съсипе вашето пътуване. Има лесен начин, с който да се подсигурите, че куфарът Ви няма да предизвика появата на червените флагчета пред щателната проверка за сигурност. Ето как...

Сценарий: Миналата година сте планирали уикенд до Рига с EasyJet. Намерили сте града за изключително бижу: богати музеи, неповторима архитектура – страхотна атмосфера. За това и веднага запазвате самолетни билети, хотели и дори си избирате ресторант, в който ще вечеряте първата вечер след пристиганаето Ви. Само този път вашата половинка купува билети от Ryanair и изведнъж сте помолени от авиокомпанията да чекирате същата чанта/куфар, която сте ползвали миналия път... а вече не разполагате със същата.

Може да се зачудите как е възможно това?  Много от авиокомпаниите имат различни изисквания спрямо размерите за чекиран багаж. В Англия има 5 големи компании и всяка една прилага различни правила. Vueling, например, позволява до 10 кг ръчен багаж, докато BMI Regional ще позволи до 12 кг. В същото време, Ryanair отхвърля ръчен багаж над 55 см., докато ЕasyJet позволява багаж с до 56 см. Това значи, че бихте се разминали със сантиметър, който може да представлява съществена разлика между приятното и безпроблемно пътуване и малко по-скъпата ваканция.

Ако вече съзнанието Ви препуска в различни мисли и доводи, успокойте се. Избирането на подходяща чанта и модел, който да отговаря на ограниченията, не трябва задължително да бъде труден и дълъг процес. Има лесен начин да избегнете сценарии, в който непосредствено преди самия полет, с рулетка в ръка, мерите размерите на вашия куфар. Може да си спестите това главоболие, като посетите уеб сайта на Samsonite и само с няколко клика може да изберете своята авиокомпания, според която ще разгледате атрактивни модели пътни аксесоари. Или посетете магазин на Samsonite и нашите консултанти ще Ви помогнат в избора на стилен, качествен и подходящ аксесоар за вашето пътуване. Така че, следващия път можете безгрижно да прелетите през опашката за чекиран багаж.


Samsonite ... Винаги на Ваша страна!