Меню
Количка

Wi-Fi паролите на летищата по цял святЧесто пътувате по Света? Прехвърляте се от самолет на самолет и от летище на летище? Трябва Ви постоянна комуникация? Бидейки в дигиталния свят би било ужас, ако изпуснете или се отложи полет, а Вие нямате интернет на телефона. Как да напишете мейл, да изпратите запитване, да се свържете с колегите и близките? Да проверите следващия полет? Интернета е удобство, което спестява време, но понякога намирането на свободен и качествен такъв по летищата представлява голяма трудност.

Слагаме край на тези „болежки“ днес! Сега съществува карта с паролите на Wi-Fi на почти всички летища по Света. И е много лесна за употреба. Версията на самата карта можете да видите по-долу:


https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1Z1dI8hoBZSJNWFx2xr_MMxSxSxY&ll=22.724611509941883%2C43.70741135000003&z=2

Анил Полат, инжинер по компютърна сигурност и травел блогър, е създателят на тази инитерактивна карта. Характерното на тази карта е, че тя е достъпна и при офлайн вариант или по-просто казано – не Ви е нужна връзка с интернет, за да можете да отворите и ползвате картата. Самата тя се актуализира когато се свържете с интернет. Хубавото на тази карта е, че по Света постоянно се актуализират паролите и Wi-Fi връзките от потребителите и самите те имат възможността да добавят Wi-Fi връзки и пароли, които открият по летищата. Тогава информацията се изпраща на foXnoMad за верификация и актуализация. Това прави тази карта позлваема в реално време и от всички по Света.

Миналия месец Анил Полат пусна и приложение WiFox към картата, което е на разположение в Google Play магазина. Достъпно е както за iOS, така и за устройствата ползващи системите Android. Приложението включва имената и паролите на интернет мрежите, както и други детайли с помощта, на които ще успеете да се свържете към Wi-Fi по-бързо.
По-долу можете да видите ключовите икони, които индикират каква е връзката на Wi-Fi –я.


 - нова, верифицирана, висококачествевна връзка;

 
 - връзката може да изисква някои ъпдейти;


​ - връзката има нужда от подобрение от пътуващи като теб!


Апликацията има вече повече от 650 достъпни връзки. Можете да давате обратна връзка и да гласувате за качеството на интернет връзките. Това е високо ценено и полезно за всички пътуващи.