Меню
Количка

Samsonite участва на церемонията по награждаването в конкурса „Р

Samsonite подкрепи и участва в церемонията по награждаването на участниците в конкурса „Работилница за репотери – Разкажи за твоята България 2017“организирано от EspressoNews и под патронажа на Ева Майдел (Паунова). Церемонията се проведе в ПГ „Велизар Пеев“, град Своге. Водеща на събитието бе Василена Сайчева, миналогодишната победителка на пилотното издание на конкурса и възпитаничка на гимназията. Тазгодишното издание проблесна с много таланти. Всички получиха различни награди за своя положен труд.

Поради добрата инициатива за стимулиране и развитие на младите таланти на България, Samsonite подкрепи тазгодишния конкурс. Целта бе представяне на природните забележителнсти, култура и история на Запад от България. На церемонията Светломир Пандазиев, търговски директор на Samsonite, предостави награда на деветокласничката от град Своге - Христина Манолова. Тя бе заснела видеорепортаж на тема:Традициите по Великден в Западна България с Христина Манолова“. Г-н Пандазиев й връчи куфар American Tourister Wavebreaker за бъдещи приключения, вдъхновения и успехи.Много развълнувана, Христина с усмивка прие наградата си.Младата участничка е написала и още 2 текста на теми, зададени по време на конкурса, които можете да изчетете на сайта на ЕспресоНюз. Творбите й са светли, приветливи и добре написани. Със сигурност я очакват още много предизвикателства, които да покорява с таланта си. Симеон Симеонов е големият победител в конкурса за журналистическо и литературно творчество. Той събра най-много точки от журито за своя видеорепортаж Великден в Годеч със Симеон Симеонов“ и спечели първо място в конкурса. Грамотата „Репортер на Еспресо медия“ му бе връчена и той получава стаж в Еспресо Медия и FM+. Получава и голямата награда на изданието – посещение на Европейския Парламент в Брюксел. Както самият той е казал в своето интервю:

„Безпрецедентно чувство! Неочаквано. Разтърсващо.“

За първи подгласник бе обявен Ивайло Ивайловкойто също умело се е справил със задачите и е заснел интересен видеорепортаж. Впечатлени от таланта му останаха Ева Майдел и Мариета Фидосиева, жури и главен подуцент на БНТ 2. Организаторите на „Работилница за репотери – Разкажи за твоята България 2017“ ЕспресоМедия и Ева Майдел решиха и му отправиха покана за Брюксел, където ще се срещне със Симеон Симеонов. Мариета Фидосиева споменава, че искреността на видеорепортажа му я е грабнало и предоставя възможност за стаж на младия талант в БНТ 2. 

Създателят на ЕспресоМедия, Деисислава Василева, споменава в интервю на списание Мениджър, че е впечатлена от децата и им помагат правейки вид кариерно ориентиране,  включвайки тренинг и създаване на портфолио за тях. А самата инициатива е един добър начин да бъде отразено какво се случва на запад от София. По този начин стимулират развитието на бизнесите и спомагат за създаването на „Добрият пример на Запад“.Фирма „А.Т.Г.ЛАЙФСТАЙЛ“ ООД с радост участва и бива партньор в подобни събития, свързани с развитие на младите и България. Фирмата е  основана през 1991 г. е официален оторизиран представител за територията на България на световноизвестната марка за куфари и чанти SAMSONITE, които също представят и марката куфари American Tourister. Днес, повече от 24 години по-късно, „А.Т.Г. ЛАЙФСТАЙЛ“ ООД продължава да е единствен лицензиран представител на марката и участник в подобни инициативи.