Меню
Количка

Samsonite Bulgaria подкрепи поредната изключителна инициатива: м

Бъдещето принадлежи на младите, за това Ние от Samsonite Bulgaria отново застанахме зад амбициозните и талантливи младежи, с надеждата те да намерят своята реализиация в родината ни. Конкурсът CodeIT е създаден е през 2000 година от Мусала Софт като национално състезание, днес то стига до големи мащаби и събира мнозина от цял свят. Така CodeIT вече се е превърнал в най-старият международен конкурс по информатика и програмиране в света, който се организира всяка година.На 5ти Юни (Понеделник) се състоя и финалната, официална церемония по награждаването, на конкурса CodeIT 2016-2017 под патронажа на Президента на България, Румен Радев. Финалът на самото сътезание се проведе в СТЦ Интерпред, а церемонията по награждаването се състоя в Sofia Tech Park (София Тех Парк), където участие взеха много комапнии сред които и „А.Т.Г. Лайфстайл“, официален и оторизиран представител на Samsonite и марките American Tourister и High Sierra

След надпреварата от няколко кръга, за победител на състезанието бе обявен Александър Георгиев от София, инжинер в Principal Software Engineer в Skyscanner. Второ място зае Ивайло Странджев от София, Machine Learning Engineer в HyperScience. А за третото място сред 12 се класира Мартин Копчев от Габрово, ученик в 7ми клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Всички те получиха подарък – награда раница от „А.Т.Г. Лайфстайл“ ООД. Наградите им връчи Светломир Пандазиев, търговски директор на Samsonite. *на снимката: Светломир Пандазиев, Елена Маринова

Останахме изключително впечатлени от мотивацията, културата и знанията на младите ИТ бъдещи и настоящи специалисти на България. Един от участниците в състезанието, Мартин Копчев, едва 7ми клас, бе допуснат и класиран във възрастовата категория за големи. Връчихме му награда раница за своето трето място в конкурса и му пожелахме успех и попътен вятър!

 Водещ на събитието бе Елена Маринова. Президентът на Република България Румен Радев също сподели в писмен вариант:


"Съизмеримо с най-престижните турнири по програмиране в света, CodeIT неизменно поддържа интереса на ИТ общността с предизвикателствата към участниците и с дързостта на техните решения".

Благодарим за поканата за партьорство от Мусала Софт! С удоволствие взехме участие в тазгодишното издание на CodedIT 2016-2017. Надяваме се отново да имаме възможността да бъдем част от подобни инициативи и да подкрепим младите, умни таланти на България! Благодарим за споделената радост !


*на снимката: Александър Георгиев 
Орагнизатор на частния, състезателен конкурс по инфроматика и програмиране е софтуерната компания Мусала Софт. Състезанието протича ежегодно в 6 online кръга и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България.