Меню
Количка

„Работилница за репортери 2017 – разкажи за твоята България” и „


Samsonite ще подкрепи инициативите през 2017 и с гордост ще връчва награди в края на месец Април по време на форума „Добрият пример на Запад от София“.

„Работилница за репортери 2017” на Еспресо Медия се провежда за втори път!
Тази година инициативата стартира на 27 февруари с надслова „Разкажи за твоята България“. Темите обхващат култура и туризъм. Стиловете могат да бъдат – репортажи, хроники, пътеписи, есета и други, а участниците са ученици от 9 до 12 клас от общините Божурище, Сливница, Костинброд, Драгоман, Годеч и Своге.

Събитието се провежда с мотивираща и образователна цел като в миналото издание се включиха над 60 деца, а 22 се конкурираха активно в културната надпревара. Отново близо 60 деца ще взимат участие и през тази 2017 година, които практически успяват да се докоснат до естеството на работа в сферата на журналистиката и връзките с обществеността.


„Децата са един необработен материал, на който трябва да се даде правилна насока.“


Казва Боян Димитров - Ментор по време на инициативата „Работилница за репортери 2017“ и разследващ журналист от в-к Монитор. Той проверява текстовете на децата и подпомага с наствления и съвети.
Децата получват различни задачи всяка седмица, които се обявяват в специална Фейсбук група. Вече публикувани текстове могат да бъдат прочетени на сайта на Еспресо Нюз. Видно е, че вдъхновение се черпи в големи количества и инициативата е отново изключително успешна.

Проектът ще приключи с официална церемония , където ще бъде отлъчен победителят сред младите журналисти. Пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент ще бъде голямата награда. Сред наградите е включена и възможност за платен едноесечен стаж в Еспресо Медия, както и стаж в BULGARIA ON AIR. На победителят, Samsonite ще връчи Wavebreaker, а за инвеститорите за добър и успешен бизнес, отлъчени на „Добрият пример на Запад от София“също имаме изненади.

Членове на журито тази година са: Мариета Фидосиева, Евелина Павлова, Доника Ризова и Михаил Дюзев.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви, 360 Creative Bulgaria,  ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI Info, Интеграл, ОСКАР-ЕЛ, Самсонайт.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  Българската национална телевизия

Медийни партньори: BULGARIA ON AIR, b2b Мedia, сп. Мениджър, noviteroditeli.bg; Obekti.bg, ИА Кросс.