Меню
Количка

Експедиция "Зимен Китай" с Велин Пасков

Самсонайт  бе част от експедицията на г-н Велин Пасков „Зимен Китай” , която целеше да представи уникалната природа и дух на тази огромна страна. Проектът е част от кампанията свързана с избирането на Пекин за домакин на зимните олимпийски игри през 2022 година и е подкрепен  от Институт Конфуций – Велико Търново и неговия университет-партньор от град Ухан, под патронажа на Радио Китай за Чужбина.
Със значителен интерес премина и първата официална изложба , представена най-напред в Гранд Мол Варна, а предстоят такива във Велико Търново, Пловдив, София. В седмицата на Китайската Нова Година, авторът на проекта  г-н Пасков представи своята гледна точка на някои от най-красивите кътчета, като най-северния и студен китайски град – Харбин, намиращ се от двете страни на река Сунхуа, както и някой „девствени“ планински участъци на великата китайска стена, които са далеч от класическите туристически маршрути , планината Джандзядзие – вдъхновила създаването на „висящите планини“ във филма „Аватар“.
Фотографиите в изложбата са дело на Велин Пасков и на Мария Паскова. Те са заснети при изключително ниски температури. Дневните температури не надвишават минус 15 градуса, а нощните под минус 30 градуса.