Wizz Air променя багажната си политика за ръчен багаж. Комапнията променя ограниченията и увеличава размера на безплатния, чекиран багаж. Така нискотарифната компания, която лети от летище Ливърпул Джон Ленън (Liverpool John Lennon airport) таксува своите пътници за по-голям багаж.

От 29 октомври пътниците ще имат право да носят със себе си салонен багаж с тегло до 10 кг и размери 55/40/23, който е включен в цената на билета. Оуен Джоунс, корпоративен директор на Wizz Air, коментира, че размера на чекирания ръчен багаж създава объркване сред пасажерите на Wizz Air в сравнение с останалите компании. Това е една от причините, поради която въвеждат тази промяна наесен. През 2012 г. авиокомпанията редуцира размера на багажа си  на 42/32/25, което се равнява на една малка пътна чанта или раница. Тези размери са актуални в момента.

От 29 Октомври авиокомпанията въвежда новия регламент в сила и пътниците ще могат да носят със себе си куфар с размерите 55/40/23. Wizz Air изчислиха, че това увеличение представлява около 50% повече спрямо по-стария регламент за размер на ръчен багаж (42/32/25). Така унгарската авиокомпания се превръща в по-конкурентноспособна спрямо Ryanair и EasyJet.

Клиентите, които вече имат закупен билет за пътуване от датата 29 октомври и след тази дата, и са заплатили за допълнителен багаж ще получат възстановяване в размер на 120% от платената сума. Тя ще бъде внесена като кредит в техния акаунт на сайта на авикомпанията.


Проучване сред повече от 80% на пасажерите на Wizz Air показва, че клиентите отдават на WIZZ изключително висока оценка що се отнася до клиентско обслужване на борда, учтивост и професионализъм от страна на персонала. Wizz Air непрекъснато държи да получава обратната връзка на отделния клиент и смята, че новите промени ще увеличат още повече удоволствието от пътуването му с унгарската авиокомпания.

Wizz Air също обявиха и нова услуга за пасажери с опция WIZZ Priority. Валидна от днес, WIZZ Priority включва:

  • Бординг с приоритет;
  • Пасажерите имат възможност да вземат със себе си допълнителна малка чанта на борда - (максимум размери 40/30/18) ;
  • От 29 Октомври с новата услуга Wizz Air дава гаранция, че ръчния багаж ще бъде поставен в салонното помещение (също достъпна и за пасажери с услугата WIZZ Go, WIZZ Plus и WIZZ Privilege Pass).