Един от най-светлите и красиви празници наближава.

Остава по-малко от месец. Време е да се подготвим. Пазаруването може да е както приятно така и неприятно. Трябва само да следваме някои прости правила, за да може да извлечем най-доброто и полезно от настъпващата Коледна еуфория. Ето нашите правила и съвети за това как по-точно да се подготвим за празниците...

Списък с хора, които ще изненадате!
Поддържайте един списък, чиято бройка на хората не Ви притеснява. Пазете списъка си за всяка следваща година. Така ще можете да попълните всеки един момент от какво има нужда човекът, а защо не и да се върнете 2 години назад? Подаръците все пак се износват. Все някога е време за смяна! Можете да започнете списъка си още днес! 

Пестете пари в аванс!
Както са казали хората „бели пари за черни дни“. Е, никому не пречи да има някоя друга банкнота заделена на страна. Как ли? Преди да се отворим очи месец Декември да хлопа на вратата ни, планирайте по каква сума ще имате възможност да отделяте. Всеки ден ли ще бъде заделяна тази сума или като част от заплатата? Ние предлагаме малки суми от типа на 2 до 5 лв, които може да пускате в прасенце касичка или съд, в който ще съхранявате спестяванията си. Така, ако спестявате по 5 лв всеки ден ще съберете 1825 лв. в периода на една година. Така няма да усещате рязък спад във финансите при този метод  на пестене „ден за ден“.

Купувайте подаръци в аванс!
Разхождате се покрай красиви магазини. Виждате подарък, чийто притежател познавате. Тези моменти наричаме „Бинго!“. Не се притеснявайте да започнете Коледното пазаруване още от месец Септември. За тези, които не обичат да пазаруват толкова рано предлагаме да оставите опаковането на самите подаръци дни преди Коледа. Така ще запазите тръпката си към празника, няма да Ви натежава джоба в края на месеца и ще имате време за реакция, ако се налага подмяна на подаръка.

План на нещата, които можете да си позволите.
Ако искате да подарите на всички най – желаните подаръци, то със сигурност ще се повлечете в опасните води на еуфорията и ще се разорите. По-горе описаните стъпки биха спомогнали за това, така че да разпределите покупките във времето. Така ще успеете да задоволите и Вашите и чуждите капризи, но в случай, че сте от импровизаторите в последния момент, по-добре сметнете на кого, какво можете да си позволите да купите и следвайте списъка. По този начин, ходейки по магазините, Вие няма да се изкушите да купите излишни подаръци, а ще се придържате към планираното.

Разгледайте актуалните промоции!
Всеки магазин има актуални промоции и Коледните тендеции. Огледайте внимателно промоциите, които са на пазара. Някои марки правят по-голямо намаление от обичайното, за да може все пак хората да имат по-голям набор от аксесоари и възможности за избор на подарци. Така и ние от Samsonite предагаме не една, а три промоции този Декември. 

Подарете храна!
Храната е винаги добра идея. Да приготвите вкусни и красиви ястия за Коледния пир е повече от добре дошло! Така ще помогнете на домакините, ще зарадвате всички, които в края на вечерта ще останат доволни, а Вие ще вложите парите си не в рисковани и скъпи подаръци, а в самата Коледа и вечерно пируване. 

Подарете пътуване!
Подарявате приключение, подарявате и спомени! С един ваучер за почивка ще можете дори да направите подарък на семейство или двойка, които биха използвали със сигурност малко приключения. Опознаването на Света е едно от най-важните за човека дейности, за да се чувства в крак с времето и част от Света. Един съвет за подарък на почивка е тя да бъде организирана от по-рано. Пакетните цени ще са много по-ниски, както на мястото където ще отседнете, така и на билетите, ако ще летите със самолет. 

Подарете куфар!
Всеки пътува по празниците. Особено студентите, които си идват от чужбина заредени с енергия и щастие, че ще прекарат време с близките си. Как би им се отразил един красив, бляскав куфар Cosmolite в цветовевте на Коледа под елхата? Окуражаващо, разбира се! Ще запалите нова искра за предстоящите пътувания и със сигурност всеки ще бъде по-стимулиран да пътува в стил!

Весело пазаруване!