"Съжалявам, но няма да мога да дойда на рождения ти ден, защото отивам в командировка, трябва да пътувам до Севиля".
 
Ако това е вашият отговор при покана за рожден ден, то 80% от реакциите на хората трябва да наподобяват:
 
​ "Наистина ли, това е толкова вълнуващо! Някой ти плаща, за да пътуваш... Забавлявай се, искам снимки!".

Въпреки това, хората, които пътуват по бизнес напълно ясно знаят, че не е чак толкова вълнуващо. Бизнес командировките могат да бъдат уморителни. Претъпкани самолети, километражни задръствания, чакални... а и закъсненията не помагат особено, за да се отпуснете психически. Какво можете да направите по въпроса? Превърнете скучното бизнес пътуване във  възнаграждаващ за Вас опит!

Прочетете съветите на Samsonite за това как да комбинирате работата и удоволствието си по по-ефективен начин:


1.      Пътувайте в максимален комфорт с правилно избрания куфар.


























Няма нищо по-лошо от това да пътувате с прекалено тежък куфар, който е неудобен за пренасяне. Инвестирайте в качествени и леки куфари с двойни колела и плавно плъзгане. Ако командировката Ви е само няколко дни, то тогава опитайте да пренаредите багажа в куфара си, за да се организирате  за размер ръчен багаж. Така ще имате всичко необходимо през цялото време докато сте на борда на самолета. Така няма вероятност багажът Ви да се изгуби и спестявате време: без чекирания,без чакания на лентите за багаж... А прескачането от град до град е толкова лесно!

2.      Насладете се на свободното време.















Въпреки, че все повече авиолинии предлагат Wi-Fi на борда на самолета, за радост, повечето полети остават с ограничение към ползването на мобилни телефони извън „самолетен режим“. Освен, че тогава сте неоткриваем, то няма кой да Ви притеснява. Насладете се на липсата на сигнал и се отпуснете: поспете, почетете книга или послушайте малко от любимата Ви музика. Имате най-доброто опоравдание да сте офлайн! Извлечете максимума!

3.      Планирайте ден за себе си.


















Прекалено много бизнес пътувания преминават в кацане и отлитане от точката на дома до бизнес срещата Ви и обратно без изобщо да сте имали възможност да обърнете глава настрана и да разгледате местността, която сте обитавали. Топ 3 занимания, които включват: разглеждане на някоя специална точка от местността, вечеря и местно преживяване. Ако нямате време да планирате дори това, хотелите предлагат интересни опции, а самите те знаят тайни и приятни местенца, скрити от масовите туристи. Така че, създайте си запомнящи си бизнес пътувания.

4.      Не забравяйте спортните си принадлежности.




















Много по-лесно е да намерите време за тренировка извън рутината на вашия ден. Представете сутрешен джогинг рано сутрин из непознат град. Или за тези, които обичат да поспиват – плуване в хотелския басейн след натоварения ден от срещи и преговори с множество хора. Напъхайте някъде из багажа си плувните очила и спорните маратонки за бягане!

5.      Впусни се в местната атмосфера.


 

















Със сигурност можете да си останете в хотела и да си поръчате рум сървис. Но защо? Защо да не се възползвате максимално от това, което ви се предлага? Проверете предварително кои ресторанти са в близост до вашия хотел и кои си заслужават вашето внимание. Няма нищо по-вълнуващо от това да откривате нови „находки“.  Неудобно Ви е да стоите сами на масата? Вземете книжка с Вас или седнете на бара: барманите са винаги усмихнати и отворени към Вас, а и са добър вариант за създаване на атмосфера за нови запознанства.