1. Провете статуса на полета онлайн.


Преди да се запътите към летището, проверете статуса на своя полет. При натоварени полети се случва да има закъснения и вместо да чакате понякога и с часове в чакалните по-добре проверете статуса на полета преди да се запътите към летището или чакалните.

2. Разберете кода на Вашето летище.
 

Преди да пристигнете на летището научете кода му или 3те букви като съкращения, които се отнасят към Вашата дестинация. В някои градове има няколко летища, внимавайте към кое летище сте се запътили.


3. Вземайте само това, от което имате нужда.


Често пътуващите хора знаят, че един от най-добрите съвети по летищата е да „пътувате леко“. Предвидливо е да слагате ревервни чорапи за Вашето пътуване, но спрете и се запитайте дали наистина всички принадлежности във Вашия куфар са Ви наистина необходими.
„Когато събираш багаж, помисли каква точно е ситуацията, за която си приготвил тези дрехи“, казва Джилиан Морис, създател на Хитлист, приложение за пътуващи, което помага на потребителите да намерят най-добрите сделки за пътуване.


4. Не чекирайте ръчен багаж.


Един начин да бъдете напълно сигурни, че Вашите неща пристигат със сигурност навреме и в безопасност е да събирате багаж като професионалист, което значи да поберете своите принадлежности само в куфари и чанти за ръчен багаж. По принцип авиолиниите позволяват една чанта и друг малък аксесоар като дамска чанта или чанта за лаптоп. Все пак, чекирането на багаж автоматично значи да чакате по дълги опашки и има риск Вашия багаж да се загуби или да бъде откраднат.
Вместо това, изпозлвайте възможността да пътувате с ръчен багаж, за да спестите време, и за да се подсигурите за сигурността на Вашия багаж.


5. Носете Вашия багаж върху Вас.


Един интересен трик, практикуван от пътуващите е да носите своите дрехи и принадлежности не с, а върху себе си. Компании като Rufus Roo, Bagket и Jaktogo правят крачка напред като създават пътни аксесоари, които можете да носите. Например, една от компаниите създава леко, полиестерно яке с 4 огромни джоба и 2 по-малки перфектни за малките Ви аксесоари. Друга компания създава яке, което се превръща в чанта... и обратно, така че да можете да я носите през гранична полиция, а после да я преправите отново в чанта и така спестявавте пари.

6. Не подвързвайте подаръците си.


Ако се прибирате в къщи за празниците, помислете отново дали ще подвързвате подаръците. Все пак, летищните проверки може да решат да разопаковат Вашите подаръци, за да проверят съдържанието вътре. Спестете си главоболие като използвате подаръчни торбички.

7. Направете своя багаж уникален.


При получаване на багаж, морето от чанти може да Ви заблуди, изглeждайки напълно еднакво. Един от най-добрите трикове е да направите куфара си да се отличава като му вържете ластик или поставите специална табелка за име и адрес на дръжката. Така не само, че се различава от останалите чанти, но разпознавайки по-бързо своята чанта ще спестите време, а и имате гаранция, че никой друг няма да обърка багажа си с Вашия.

8. Четири колела са по-добри от две.


Тук може да поспорим. Куфари от типа PRO-DLX 4 и X’Blade 3.0 са изключителни куфари, здрави с качествена изработка и уникален органайзер и ... на две колела. Но не може да отречем, че четирите колела спомагат за приплъзването когато кръстосвате летищата.

9. Избягвайте носенето на бижута.


Гранична полиция може да представлява затруднение, но може да си направите живота по-лесен като оставите бижутата у дома. В някои случаи можете да задържите бижутата си докато минавате през гранична полиция, поставяйки ги настрана заедно с колани, обувки и техника. За най-добри резултати.

10. Носете пантофки/обувки/ботуши без връзки.


Може да направите живота си малко по-лесен като се подготвите и обуете пантофки. На гранчина полиция със сигурност няма да се мъчите да се отвързвате, събувате, обувате, а просто ще направи преминаването  по-леко и бързо. А, ако условията са зимни, то има страхотни ботуши и боти със залепване, които спестяват време и усилия всеки път, когато ги слагате.